Protectia Muncii - Firme SSM

Întrebări frecvente

Dacă nu găsești răspunsul aici, poți să ne contactezi.

 • Ce este SSM.ro și cum mă ajută?

  SSM.ro este prima platformă informatică din România, accesibilă de pe desktop și mobil, destinată tuturor celor care lucrează în domeniul securității și sănătății în muncă / prevenirea și stingerea incendiilor, de la angajatori, angajați, prestatori de servicii SSM / PSI externe, inspectori SSM / PSI, specialiști HR sau autorități ale statului. Scopul platformei este să permită utilizatorilor să gestioneze, îndeplinească și să controleze activitățile SSM / PSI / HR, complet digital, la termenele impuse de lege și în conformitate cu prevederile legale.

 • Cum obțin semnătura electronică ?

  Mai simplu ca niciodată ! Principalii furnizori de semnătură electronică din România sunt interconectați cu platforma SSM.ro, ceea ce permite ca obținerea semnăturii electronice de către salariați să se facă printr-un singur click, fără nici un alt demers și fără nici o altă formalitate.

 • Există limită la numărul de angajați?

  Nu. Fie că aplicația va gestiona 1 sau 10.000 de angajați, beneficiezi în aceeași măsură de toate funcționalitățile. Diferă doar costul de mentenanță al aplicației, care se calculează în funcție de numărul de angajați și, implicit, de numărul de semnături digitale validate prin intermediul platformei SSM.ro.

 • Care sunt primii pași după crearea contului?

  Odată ce administratorul sau instructorul SSM din cadrul companiei și-a confirmat contul, acesta va trebui să pregătească pentru încărcare în aplicație următoarele fișiere: documentele de SSM specifice activității firmei (decizii, instrucțiuni de protecția muncii, evaluările pentru angajați etc) în format PDF sau Word, fișierul Revisal cu angajații, chestionarele pentru instrucțiuni în format Excel, organigrama firmei. Înainte de încărcarea Revisalului, persoana responsabilă de protecția muncii poate edita câmpurile din profilul salariaților, pentru ca datele acestora să fie cât mai complete. Astfel, poate adăuga coloane precum email, telefon, departament, funcția COR.

 • Cum funcționează aplicația după încărcarea fișierelor?

  Odată încărcate documentele, administratorul poate genera automat tematicile, instruirile și chestionarele de testare ale angajaților. Fiecare angajat va primi pe email o invitație pentru crearea contului, după înregistrare angajații pot parcurge fișele de instructaj, pot realiza chestionarele de evaluare și le pot semna digital, la finalul instruirii periodice. Persoana responsabilă de activitatea SSM va putea vizualiza rapoarte cu angajații care au parcurs instructajul și va fi notificat pentru semnarea fișelor acestora, împreună cu administratorul societății.

Locaţii firme autorizate Protecția Muncii

Platforma SSM.ro este dedicată angajatorilor, angajaților, firmelor autorizate protectia muncii, lucrătorilor și autorităților publice cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă, prevenirea şi stingerea incendiilor.